آلبالو پلو

آلبالو پلو

مواد لازم:

برنج                                                                 ۶پیمانه

آلبالوی بدون دم و هسته                                      ۱ کیلو

شکر                                                                ۳ الی ۴ پیمانه

زعفران ساییده                                                   اندکی

روغن و نمک                                                      به مقدار لازم

دستور طبخ غذا :
آلبالو را با شکر و دو پیمانه آب در یک ظرف و روی شعله ی ملایم بگذارید و ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بجوشانید،سپس بردارید و بگذارید تا خنک شود.برنج را بجوشانید و قدری دان آبکش کنید.
یک پیمانه آب روغن در یک دیگ داغ کنید و چند کفگیر برنج روی آب روغن بریزید به طوریکه به اندازه ۲ بند انگشت کف دیگ را بپوشاند.آنگاه با قاشق سوراخ دار آلبالو را از شربت شکر بردارید و روی سطح برنج پخش کنید.سپس چند کفگیر دیگر برنج روی آلبالو بریزید. به این ترتیب تمام آلبالو را لای برنج قرار دهید.شعله را کم کنید و روی قابلمه دم کنی قرار دهید و اجازه دهید تا برنج دم کند.آنگاه ۳ الی ۴ قاشق روغن با نیم پیمانه شربت آلبالو داغ کنید و روی برنج بریزید. از آنجا که آلبالو پلو را معمولاً بدون ته دیگ درست میکند پس از ۴۰ الی ۴۵ دقیقه پلو آماده است.

آلبالو پلو

آلبالو پلو

در هنگام سرو:
مرغ یا کوفته ریزه ی آلبالو را هنگام کشیدن روی دیس پلو بگذارید و با یک لایه پلو بپوشانید.نیم پیمانه از آب غلیظ شده ی مرغ یا گوشت را میتوان رو ی پلو ریخت یا با اندکی زعفران حل شده در ۱ الی ۲ قاشق آب داغ آمیخت، یا آنکه محلول زعفران را با یک کفگیر از بخش سفید پلو مخلوط کرد و روی دیس پلو پاشید که گاهی ۲ الی ۳ قاشق خلال پسته و بادام هم با برنج زعفرانی مخلوط می کنند.

آلبالو پلو

نکته ها و گفته ها:
آلبالو پلو هم از غذاهایی است که بیشتر در مجالس مهمانی و جشن تهیه می شود، ولی درست کردن آن از قالب غذاهای مجلسی ساده تر است و میتواند در ردیف غذاهای معمولی هم قرار گیرد (برای کسانی که غذاهای شیرین را دوست دارند).

توجه:

برای نگه داشتن رنگ آلبالو باید ظرف مس سفید کرده، لعابی،یا فولاد زنگ نزن به کار ببرید.
مقدار شکر آلبالو را می توان بر حسب ذائقه کم یا زیاد کرد.
آلبالو پلو را گاهی با اندکی زیره،گرد دارچین،یا مخلوطی از هل و میخک و زنجبیل ساییده معطر میکنند.
ادویه را هنگام دم کردن روی پلو بریزید.
دارچین را می توان پس از کشیدن و آرایش پلو به مقدار اندک روی آن پاشید.

آلبالو پلو