دمی گوجه فرنگی

( استانبولی پلو )

دمی گوجه فرنگی استانبولی پلو

مواد لازم:

برنج                                                                  ۳ پیمانه

گوجه فرنگی پوست کنده و خورد شده                      ۶ الی ۷ عدد

سیب زمینی پوست کنده و خورد شده                      نیم کیلو

زرد چوبه                                                            ۱ الی ۲ قاشق چای خوری

روغن و نمک                                                       به مقدار لازم 

دستور پخت:

گوجه فرنگی را با زردچوبه و ۴ پیمانه آب و اندکی نمک در دیگ بریزید و  به جوش بیاورید ( آنقدر آب بریزید که با آب گوجه فرنگی ۸ پیمانه بیشتر شود).سپس سیب زمینی را اضافه کنید.پس از ۵ الی ۶ دقیقه برنج را بریزید. وقتی که دیگ باز به جوش آمد شعله را کم کنید و بگذارید بجوشد تا آب برنج کم شود.آنگاه ۲ الی ۳ قاشق روغن بریزید و اگر برنج سفت باشد اندکی آب جوش اضافه کنید.برنج را یک دور زیر و رو کنید.زیر دیگ شعله پخش کن وروی آن دم کنی بگذارید.حدود ۳۰ الی ۳۵ دقیقه بعد دمی آماده است.

دمی گوجه فرنگی استانبولی پلو

نکته ها و گفته ها:

نام دیگر این دمی در تهران استانبولی پلو است ، و غالباً مقداری قیمه ی ساده به آن می زنند.در جنوب ایران در فارس و خوزستان آن را شله ی تماته ای می نامند (تماته همان گوجه فرنگی است ) و بدون گوشت درست می کنند.اگرچه نام این دمی ظاهراً از سیب زمینی استانبولی گرفته شده ولی آن را بدون سیب زمینی یا با سیب زمینی پشندی هم میتوان درست کرد.

توجه:

در جنوب  ۱ الی ۲ قاشق چای خوری فلفل قرمز ساییده به این دمی می زنند.فلفل را همراه با زرد چوبه بریزید.
این غذا را معمولاً بدون پیاز درست می کنند،ولی با پیاز داغ هم میتوان درست کرد گرچه مزه ی آن کمی عوض می شود.
زرد چوبه را می توان حذف کرد.اگر دمی را پر رنگ تر می خواهید ۱ الی ۲ قاشق رب گوجه فرنگی همراه با خود گوجه فرنگی اضافه کنید.

دمی گوجه فرنگی