سبزی پلو

مواد لازم:
برنج: ۶ پیمانه
سبزی ساطوری: ۱ کیلوگرم
زردچوبه: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
روغن مایع: به مقدار لازم
سیب زمینی بزرگ: ۲ عدد

آب را در قابلمه بریزید و روی حرارت قراردهید وقتی بجوش آمد برنجی را که با نمک خیسانده اید را بریزید. زمانی که برنج قد کشید و کمی نرم شد سبزی ساطوری و سبزی پلوکمی زردچوبه به آن اضافه کنید و با کفگیر به آرامی هم بزنید تا سبزی با برنج مخلوط شود سپس برنج را  آبکش کنید. قابلمه را بشویید و روی حرارت قراردهید روغن را بریزید و حلقه های سیب زمینی با ضخامت نیم سانت را کف قابلمه کنار هم بچینید سپس برنج آبکش شده را روی آن بریزد با دسته کفگیر چند سوراخ روی برنج ایجاد کنید تا برنج خوب بخار کند. سپس حدود نصف لیوان آب روغن داغ روی برنج بریزد و دردمی روی آن قراردهید. پس از اینکه بخار در قابلمه ایجاد شد زیر حرارت را کم کنید تا برنج دم بکشد.

نکته

اضافه کردن زردچوبه را فراموش نکنید رنگ برنج را خوش رنگ خواهد کرد.

نکته

سبزی پلو شامل تره ، جعفری، شوید و گشنیز است به مقدار برابر که برای طعم و عطر بهتر کمی گشنیز و چند شاخه سیر تازه هم به آن اضافه می کنند.

نکته

اگر مقدار سبزی کم بود می توانید از شوید خشک در لابلای برنج استفاده کنید.

نکته

سبزی پلو را با مرغ، ماهی و گوشت سرو می کنند و معمولا در شب عید با ماهی و کوکوی سبزی آماده می کنند.

نکته

بهتر است برای مهمانی ها و مراسم برای داشتن ته دیگ سیب زمینی خوش مزه و خوش رنگ از روغن بیشتری استفاده شود.

مرحله ۱

  • سبزی پلو

آب را در قابلمه بریزید و روی حرارت قراردهید وقتی بجوش آمد برنجی را که با نمک خیسانده اید را بریزید.

مرحله ۲

  • سبزی پلو

زمانی که برنج قد کشید و کمی نرم شد سبزی ساطوری و کمی زردچوبه به آن اضافه کنید و با کفگیر به آرامی هم بزنید تا سبزی با برنج مخلوط شود

مرحله ۳

  • سبزی پلو

سپس برنج را  آبکش کنید.

مرحله ۴

  • سبزی پلو

قابلمه را بشویید و روی حرارت قراردهید روغن را بریزید و حلقه های سیب زمینی با ضخامت نیم سانت را کف قابلمه کنار هم بچینید

مرحله ۵

  • سبزی پلو

سپس برنج آبکش شده را روی آن بریزد با دسته کفگیر چند سوراخ روی برنج ایجاد کنید تا برنج خوب بخار کند. سپس حدود نصف لیوان آب روغن داغ روی برنج بریزد و دردمی روی آن قراردهید. پس از اینکه بخار در قابلمه ایجاد شد زیر حرارت را کم کنید تا برنج دم بکشد.