نکات مهم و مفید در پخت کیک

کیک به اندازه کافی پف نکرده است:

  •  اندازه گیری مایعات به دقت انجام نشده است. (مقدار مایعات مورد استفاده کم یا زیاد شده است)
  •  میزان مخلوط کردن مواد کم یا خیلی بیشتر از معمول بوده است.
  •  دمای فر بسیار کم یا بسیار زیاد بوده است.
  •  هنگام مخلوط کردن مواد ترتیب افزودن آنها رعایت نشده است.
  •  کره یا تخم مرغ مورد استفاده خیلی خنک بوده است.
  •  بکینگ پودر مورد استفاده کم یا کهنه بوده است.
  •  میزان روغن مورد استفاده بسیار زیاد بوده است.
  •  اندازه قالب نسبت به مایه کیک بزرگ بوده است.
  •  قبل از اینکه مخلوط کیک آماده در فر قرار بگیرد فاصله زمانی زیادی داده شده است.

رویه کیک چسبنده است :

  •  روی کیک در حالیکه هنوز گرم بوده پوشانده شده است.
  •  میزان مایعات مورد استفاه در کیک زیاد بوده است.
  •  کیک به اندازه کافی پخته نشده است ( می تواند ناشی از کوتاه بودن مدت طبخ یا کم بودن دمای فر باشد)

کیک حالت خیس دارد:

  •  کیک قبل از پخت کامل از فر خارج شده است.
  •  کیک به موقع از قالب خارج نشده و داخل قالب سرد شده است.
  •  نسبت مواد مورد استفاده درست نبوده ، زیاد بودن شکر ، مایعات و چربی می تواند باعث این حالت شود.

کیک دارای منافذ و سوراخهای متعدد و بزرگی است :

  •  دمای فر بسیار بالا بوده است.
  •  مواد اولیه به اندازه کافی مخلوط نشده است. (مخلوط کردن کم و زیاد هر دو باعث این حالت می شود)
  •  میزان بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است.

کیک ظاهری چروکیده و جمع شده دارد:

  •  قالب نسبت به مواد کیک بزرگ بوده است.
  •  قالب بیش از حد چرب شده است.
  •   مواد بیش از حد مخلوط شده است.
  •  مقدار مایعات زیاد بوده است.
  •  کیک بیش از حد پخته است .(به دلیل بالا بودن دمای فر یا طولانی بودن مدت طبخ) خوابیدن پف کیک
  •  هوادهی مواد به درستی انجام نشده و میزان هوای حبس شده درکیک خیلی کم یا خیلی زیاد بوده است.
  •  پخت کیک کافی نبوده است. (دمای فر پائین یا طول طبخ ناکافی)
  •  میزان شکر مورد استفاده زیاد و یا مقدار مایعات نامتناسب بوده است.
  •  قالب مورد استفاده نسبت به مواد کوچک است.
  •  کیک در هنگام پخت تکان داده شده یا ضربه خورده است.
  •  در فر قبل از پخت باز شده است.
  •  دمای فر کم بوده است.
  •  مقدار بکینگ پودر یا جوش شیرین مورد استفاده زیاد بوده است.(معمولا به ازای هر پیمانه آرد یک قاشق چایخوری بکینگ پودر و یا یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین در نظر گرفته می شود)
  •  بعد از افزودن آرد خمیر زیاد مخلوط شده است.

کیک بافت زبری داشته و وسط آن فرورفته است:

  •  فر سر بوده و کیک به آرامی پخته است.( فر باید حداقل از ۲۰ دقیقه قبل گرم شود)
  •  شکر و روغن به اندازه کافی مخلوط نشده است.
  •  مواد کیک به اندازه کافی مخلوط نشده است.
  •  میزان بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است.
  •  میزان مایعات مورد استفاده کم بوده است.
  •  از آرد نامناسب و سنگینی برای تهیه کیک استفاده شده است.
  •  مواد به درستی در قالب پخش نشده است.

رویه کیک چسبنده ولی قسمت میانی آن خشک است :

  •  مواد کیک بیش از حد مخلوط شده است.
  •  مدت طبخ طولانی بوده است.( بعد از اتمام زمان گفته شده باید پخت کیک کنترل شود و اگر این زمان به صورت یک محدوده گفته شده بعد از اتمام کمترین زمان ذکر شده پخت کیک مورد کنترل قرار گیرد)
  •  سفیده های تخم مرغ بیش از حد زده شده است.
  •  قالب کیک نسبت به مواد مورد استفاده بسیار بزرگ بوده است .بهتر است از قالبهای ذکر شده در دستور استفاده کنید و یا آن را به طرز صحیحی جایگزین کنید.
  •  دمای فر نامناسب و کم بوده و کیک به جای اینکه بپزد خشک شده است.
  •  کیک در معرض جریان هوا سرد شده است.
  •  مقدار آرد مورد استفاده زیاد بوده است.
  •  میزان چربی یا مایعات مورد استفاده کم بوده است.
  •  مقدار شکر مورد استفاده کافی نبوده است.

قسمت وسط کیک بالا آماده و ترک خورده است:

  •  مواد بیش از حد مخلوط شده است.
  •  دمای فر بسیار زیاد بوده است.
  •  میزان آرد مورد استفاده زیاد و مایعات مورد استفاده کم بوده است.
  •  کیک در طبقات بالاتر از طبقه وسط فر طبخ شده است. (موقع گرم کردن فر پنجره فر را در طبقه وسط قرار دهید)

رویه کیک شیبدار و کج است:

  •  فر و یا پنجره فر تراز نیست.
  •  کف قالب کج و شیب دار است.
  •  مواد بخصوص بکینگ پودر به خوبی مخلوط نشده است.

رویه کیک به طور یکنواخت طلایی نشده است:

  •  گرما به طور یکنواخت در فر پخش نمی شود.(برای جریان بهتر هوا دقت کنید که ظرف کیک حداقل ۵ سانتیمتر از دیواره های فر و نیز ظرف دیگر فاصله داشته باشد)

ته کیک سوخته ولی وسط آن خام است:

  •       مثل مورد بالایی جریان گرما به خوبی در فر صورت نمی گیرد.

ته کیک خمیر و سنگین است:

  • مواد کیک خوب مخلوط نشده است.
  •  مقدار مایعات مورد استفاده در کیک زیاد بوده است.
  •  تعداد تخم مرغهای مورد استفاده زیاد بوده است.

کیک کاملا سفت است:

  •  دمای فر خیلی بالاست.
  •  زمان طبخ طولانی بوده است.( پخت کیک را بعد از اتمام زمان پخت ذکر شده کنترل کنید)

رنگ کیک تیره وخاکستری است:

  •  از آرد نامرغوبی برای پخت کیک استفاده شده است.
  • کیک چسبنده و خیس است.
  •  سفیده های زده شده به خوبی با آرد مخلوط نشده است.

کیک به قالب چسبیده است:

  •  قالب به درستی چرب و آرد پاشی نشده است.
  •  کیک در زمان مناسب و بعد از سرد شدن اولیه از قالب خارج نشده است. .
  •  کیک به اندازه کافی نپخته است.

بافت کیک حالتی مثل خرده نان دارد:

  •  مقدارچربی کیک کم است.
  •  مقدار شکر کیک کم است.
  •  مواد کیک بیش از حد مخلوط شده است.
  •  خمیر کیک سفت بوده است. (به دلیل کم بودن مایعات مورد استفاده)
  •  خمیر کیک شل بوده است .(یه دلیل زیاد بودن مایعات مصرفی)

کیک از لبه های قالب بالا زده است

  •  مقدار بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است.
  •  اندازه قالب نسبت به مواد اولیه کوچک بوده است.

کیک منسجم نبوده و خرد می شود:

  •  میان شکر و بکینگ پودر مورد استفاده زیاد بوده است.
  •  کیک به صورت داغ و سریع از قالب خارج شده است.

پوسته کیک تیره است :

  •  فر بیش از حد داغ بوده است.
  •  دیواره های قالب تیره رنگ است. (به دلیل جذب بیشتر حرارت)

در بافت کیک لایه های چسبنده ای وجود دارد:

  •  میزان مایعات مصرفی زیاد بوده است.
  •  مواد به درستی مخلوط نشده است.

سطح کیک سوخته است:

  •  دمای فر بالا بوده است.
  •  مقدار مایعات مصرفی نامتناسب بوده است.